Johan Vlemmix reikt eerste pakket uit

nov 28, 2019

Ondernemer Johan Vlemmix, bekend van onder andere Te Land, ter Zee en in de Lucht, reikte donderdag 28 november het eerste Sint Deelt Uit speelgoedpakket uit aan de Voedselbank Zutphen. Dit deed hij namens de Stichting Sint Deelt Uit die vorig jaar werd opgericht door Patrick van den Brink en Maarten van Kranenburg van Reclamestudio Lutim uit Zutphen.

Van Sint Deelt Uit krijgen alle kinderen die worden ondersteund door de Voedselbank (Zutphen, Brummen, Eerbeek en Lochem) een mooi speelgoedpakket. “Vlemmix is al jarenlang vrijwillig actief voor de Voedselbank en is dus de ideale kandidaat om het eerste pakket uit te reiken namens ons”, aldus Maarten van Kranenburg. Johan Vlemmix over de Voedselbank: “Ik heb goed te eten, maar ik ken ook mensen die het zoveel minder hebben. Zo kan ik toch mijn steentje bijdragen. Je zou denken dat het in Nederland niet nodig is, maar dat is het zeker wel. Ik vind dat ieder kind in Nederland een pakjesavond verdient”.

Eerder verruilde Vlemmix zijn villa voor een zevendaags verblijf in een sociale huurwoning voor het televisieprogramma Steenrijk, Straatarm. Tijdens deze week kreeg hij eten van de Voedselbank en leefde hij van 35 euro. “Dat vergt heel anders denken, heel goed om mee te maken. Het was een wereldervaring”, aldus Vlemmix.

De actie Sint Deelt Uit is na het grote succes van vorig jaar dit jaar verder uitgebreid. “Als ondernemers willen we graag iets doen voor de maatschappij en daarom hebben we Sint Deelt Uit opgericht. We hebben zelf ook kinderen en met deze actie willen we gezinnen die het financieel moeilijk hebben een extra steuntje in de rug geven”, aldus organisator Patrick van den Brink.

Sint Deelt Uit wordt mede mogelijk gemaakt door: Achterhoek Nieuws, Adema Sleutelspecialist, Artech Rubber, Atelier De Waterlelie, Auto Service Eefde, BDO, Bengel Young Fashion, Bluegreen Electronics, The Bridging Company, Cinemajestic, C. Van Leeuwen, De Ruif Catering, Dino Toys, Fantasiebeestjes, Feith Fotografie, Fysiotherapie Matla, Hulleman Notariskantoor, Jansen Horen & Zien, Junior Kamer Zutphen, Lutim, Mepal, Morgo Folietechniek, Primera Zutphen, RCK Dienstverlening, Stage Sound, Stout Communicatie Creatie, Tierelieren, Velpa, Vistaria De Kade, Voedselbank Zutphen, Websus en Werk- en Zorgboerderij Cortenoever.

Share This